Daniëlle

Ik ben goed zoals ik ben, inclusief mijn perfecte imperfecties

 

Daniëlle

Ik ben goed zoals ik ben, inclusief mijn perfecte imperfecties

Dit ben ik

Ik ben Daniëlle Vinkx (1976) en sinds april 2018 moeder van Nova Mae. Ik ben laat moeder geworden en begrijp achteraf dat het nodig was dat ik eerst ontdekte wie ik ben, wat mijn levensverhaal is. Een reis van onderzoeken, ontdekken, proberen en groeien. Vol verdriet én vreugde. Op het moment dat ik de hoop had opgegeven, bleek ik spontaan zwanger te zijn (na 3 IVF-behandelingen). Helemaal klaar om mijn grote levensmissie te gaan vervullen. Ik heb, voor deze tijd, onconventionele keuzes gemaakt wat betreft de invulling van het moederschap. En wat ben ik daar trots op! In mijn posts vertel ik je hierover meer. Ik merkte al snel dat Nova Mae zoveel meer wijsheid in zich draagt dan ik ooit had kunnen vermoeden. Haar vooral de ruimte geven te zijn wie ze is en begeleiden bij het ontdekken van deze wereld is voldoende. En dan krijg ik vanzelf van haar wat ík nodig heb om te groeien.

Dit uitgangspunt heeft er voor gezorgd dat de focus van mijn bedrijf biondbewust duidelijk werd: het begeleiden van (aanstaande) ouders. Ik kwam in contact met de PresentChild® Methode, waarin spiegelen centraal staat. Het heeft mij persoonlijk al heel veel mooie dingen gebracht. Hardnekkige patronen in mij zijn doorbroken en mijn leven voelt nu een stuk luchtiger. Het verhaal van het kind vertalen is een methode die rechtstreeks naar de kern gaat, het onbewuste bij de ouder wordt bewust gemaakt. Ik vertegenwoordig de stem van kinderen; vertaler van de boodschap die zij uitzenden. Met de ouders werken om zo het hele gezin te ondersteunen.

Ik ben gediplomeerd Cognitief Gedragstherapeut en gecertificeerd Kindertolk®.
Mijn vertrekpunt in de ouder-kind relatie is de hechtingstheorie: de manier waarop ouders aansluiten bij de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind en begeleiding geven die past bij de ontwikkelingsfase van het kind. De mens zie ik als een geheel waarbij lichaam en geest samenwerken. Alles om ons heen is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mijn coaching is praktisch, holistisch, liefdevol en effectief.

Voor mij belangrijke waarden zijn: transparantie, wederkerigheid en gelijkwaardigheid.
Moet bestaat niet en wie goed doet, goed ontmoet. Simpel als dat.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Danielle coach Kindertolk Cognitief Gedragstherapeut Tilburg Brabant

Een credo voor mijn relaties

door Thomas Gordon

Jij en ik hebben een relatie die belangrijk voor me is, en toch zijn we ieder ook aparte personen met onze eigen waarden en behoeften.

Laten we open en eerlijk zijn in onze communicatie, zodat we elkaars behoeften en waarden beter leren kennen en begrijpen.

Als jij iets doet dat mijn behoeften in de weg staat, zal ik je eerlijk en zonder verwijten vertellen wat ik voel en wat mij hindert en je daarmee de gelegenheid geven je gedrag te veranderen uit respect voor mijn behoeften. En ik wil graag dat je even openhartig tegen mij bent wanneer je mijn gedrag onacceptabel vindt.

En doen zich conflicten voor in onze relatie, laten we dan afspreken dat we die oplossen zonder gebruik te maken van jouw of mijn macht om te winnen ten koste van de ander. We zullen altijd zoeken naar een oplossing die voldoet aan jouw en ook aan mijn behoeften. Niemand verliest, we winnen allebei.

Wanneer je in je leven problemen tegenkomt, zal ik proberen met acceptatie en begrip te luisteren, om je te helpen je eigen oplossingen te vinden en niet om je de mijne op te leggen. En ik wil graag dat je naar mij luistert wanneer ik een oplossing voor mijn problemen zoek.

Omdat onze relatie zo zal zijn dat we ons beiden kunnen ontplooien, willen we vanuit een gevoel van betrokkenheid en respect met elkaar omgaan.

Danielle coach Kindertolk Cognitief Gedragstherapeut Tilburg Brabant

Visie biondbewust:
een wereld creëren waarin iedereen grenzeloos zichzelf kan zijn. Door ouders te helpen de beste versie van zichzelf te worden, krijgen kinderen de best mogelijke begeleiding op hun levenspad en de ruimte om te zijn wie ze écht zijn.

biondbewust

biondbewust is gespecialiseerd in de begeleiding van (aanstaande) ouders. Een Kindertolk® is vaak een goed alternatief voor een kindercoach. Je krijgt échte diepgaande persoonlijke inzichten en handvatten die jou en je kind(eren) verder helpen. 

biondbewust

De Wanmolen 15
5056 MS Berkel-Enschot
Gemeente Tilburg

06 42246126
Skype: biondbewust

info@biondbewust.nl
biondbewust.nl

KVK 62196561
BTW NL001697724B94