Daniëlle

  Ik ben goed zoals ik ben; inclusief mijn perfecte imperfecties

 

Daniëlle

Ik ben goed zoals ik ben; inclusief mijn perfecte imperfecties

Dit ben ik

Ik ben Daniëlle Vinkx (1976) en sinds april 2018 moeder van Nova Mae. Ik ben laat moeder geworden en begrijp achteraf dat het nodig was dat ik eerst ontdekte wie ik ben, wat míjn levensverhaal is. Een reis van onderzoeken, ontdekken, proberen en groeien. Vol verdriet én vreugde. Op het moment dat ik de hoop had opgegeven, bleek ik spontaan zwanger te zijn (na 3 ICSI-behandelingen). Helemaal klaar om mijn grote levensmissie te gaan vervullen. Ik heb, voor deze tijd, onconventionele keuzes gemaakt wat betreft de invulling van het moederschap. En wat ben ik daar trots op! Ik merkte al snel dat Nova Mae zoveel meer wijsheid in zich draagt dan ik ooit had kunnen vermoeden. Haar vooral de ruimte geven te zijn wie ze is en begeleiden bij het ontdekken van deze wereld is voldoende. En dan krijg ik vanzelf van haar wat ík nodig heb om te groeien. Twee andere belangrijke spiegels voor mij zijn mijn partner en zijn zoon (2002).

Met mijn bedrijf richt ik me op de begeleiding van (aanstaande) moeders; van kinderwens tot puberteit. In welke fase je je ook bevindt, ik ben er geweest. Wat je voelt, heb ik ook gevoeld. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en daarin verschillen we, maar intern maken we dezelfde processen door. In mijn werk combineer ik mijn eigen ervaring met theorieën uit verschillende invalshoeken: Cognitieve Gedragstherapie, PresentChild® Methode, innerlijk kind werk, systemisch werk, Thomas Gordon, hechtingstheorie, natuurlijk ouderschap. Voor mij belangrijke waarden zijn: transparantie, wederkerigheid en gelijkwaardigheid. Moet bestaat niet en wie goed doet, goed ontmoet. Simpel als dat. De mens zie ik als een geheel waarbij lichaam en geest samenwerken. Alles om ons heen is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mijn coaching is praktisch, holistisch, liefdevol en effectief.

Centraal in mijn begeleiding staat het woord bewust. Voor mij is dat de blik naar binnen. Wie ben ik echt diep van binnen en wat heb ik nodig? Keuzes maken die goed zijn voor mij én hiernaar handelen. Jarenlang hield ik me, onbewust, gevangen in mijn verstand. Ik heb me hieruit los geworsteld en ben gaan voelen. Dat is in het begin spannend en verwarrend, maar het brengt je zoveel. Ons verstand doet hard zijn best om ons te beschermen. Al die tijd houdt het ons ook weg van onze kern. Daar waar, naast onze beschadigingen en angsten, ook onze diepste verlangens en behoeften liggen opgeslagen. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik leef met een open hart. Van daaruit maak ik de connectie. Rode draad in mijn leven en werk is zelfliefde en selfcare. Goed voor jezelf zorgen. Want als het met jou goed gaat, gaat het ook goed met de mensen om jou heen.

Ik ben de vrouw en moeder die ik graag wil zijn. Dat wil totaal niet zeggen dat ik perfect ben. Ik heb ook slechtere dagen en maak fouten, maar ik ben mild naar mezelf en dat geeft zoveel rust. Het maakt dat ik heel tevreden ben met wie ik ben en wat ik te bieden heb. Ik gun het jou dat je dat ook over jezelf kunt zeggen. Dat je een leven hebt waar je aan het einde van de meeste dagen met plezier op terugkijkt en dat je niet te vaak denkt: Had ik maar… Jij bent belangrijk, alleen jij. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: JIJ! Juist vrouwen, en zeker moeders, zijn van nature op de ander gericht. We zorgen graag. Dat is helemaal goed. Maar begin dus bij jezelf. De heilige graal ligt nooit buiten jouzelf. Zit nooit in een ander. Het zit al die tijd al in jou verstopt. Haal het beste uit jezelf en leef je mooiste leven.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

biondbewust mamacoach kindertolk tilburg brabant

Ik ben het gezicht achter biondbewust. Beter gezegd: ik bén biondbewust. Altijd verder kijkend, ziend en voelend dan wat er aan de oppervlakte zichtbaar is. Ontzettend nieuwsgierig naar wat mensen drijft. Waarom we doen wat we doen en hoe tevreden we hiermee zijn. Ik wil weten wat er in de kern speelt; in die van het probleem en in die van jou. Want dáár ligt de oplossing.

Een credo voor mijn relaties

door Thomas Gordon

Jij en ik hebben een relatie die belangrijk voor me is, en toch zijn we ieder ook aparte personen met onze eigen waarden en behoeften.

Laten we open en eerlijk zijn in onze communicatie, zodat we elkaars behoeften en waarden beter leren kennen en begrijpen.

Als jij iets doet dat mijn behoeften in de weg staat, zal ik je eerlijk en zonder verwijten vertellen wat ik voel en wat mij hindert en je daarmee de gelegenheid geven je gedrag te veranderen uit respect voor mijn behoeften. En ik wil graag dat je even openhartig tegen mij bent wanneer je mijn gedrag onacceptabel vindt.

En doen zich conflicten voor in onze relatie, laten we dan afspreken dat we die oplossen zonder gebruik te maken van jouw of mijn macht om te winnen ten koste van de ander. We zullen altijd zoeken naar een oplossing die voldoet aan jouw en ook aan mijn behoeften. Niemand verliest, we winnen allebei.

Wanneer je in je leven problemen tegenkomt, zal ik proberen met acceptatie en begrip te luisteren, om je te helpen je eigen oplossingen te vinden en niet om je de mijne op te leggen. En ik wil graag dat je naar mij luistert wanneer ik een oplossing voor mijn problemen zoek.

Omdat onze relatie zo zal zijn dat we ons beiden kunnen ontplooien, willen we vanuit een gevoel van betrokkenheid en respect met elkaar omgaan.

biondbewust mamacoach kindertolk tilburg brabant

Ik ben het gezicht achter biondbewust. Beter gezegd: ik bén biondbewust. Altijd verder kijkend, ziend en voelend dan wat er aan de oppervlakte zichtbaar is. Ontzettend nieuwsgierig naar wat mensen drijft. Waarom we doen wat we doen en hoe tevreden we hiermee zijn. Ik wil weten wat er in de kern speelt; in die van het probleem en in die van jou. Want dáár ligt de oplossing.

Visie biondbewust:
een wereld creëren waarin iedereen grenzeloos zichzelf kan zijn. Door moeders te helpen de beste versie van zichzelf te worden, krijgen kinderen de best mogelijke begeleiding op hun levenspad en de ruimte om te zijn wie ze écht zijn.

biondbewust

biondbewust is gespecialiseerd in de begeleiding van (aanstaande) ouders. Wanneer er iets bij jou of bij je kind (gedrag/ziekte) speelt. Je krijgt échte diepgaande persoonlijke inzichten en handvatten die jou en je kind(eren) verder helpen. 

biondbewust

De Wanmolen 15
5056 MS Berkel-Enschot
Gemeente Tilburg

06 42246126
Skype: biondbewust

info@biondbewust.nl
biondbewust.nl

KVK 62196561
BTW NL001697724B94