Kindertolk®

 Als we iets in het kind willen veranderen, moeten we het eerst onderzoeken en kijken of het niet iets is wat beter in onszelf kan worden veranderd 
– Carl Jung

 

Kindertolk®

 Als we iets in het kind willen veranderen, moeten we het eerst onderzoeken en kijken of het niet iets is wat beter in onszelf kan worden veranderd – Carl Jung

PresentChild® Methode

Speelt er iets bij je kind waar je zelf niet uitkomt? Heeft je kind terugkerende fysieke klachten, is er sprake van probleemgedrag of misschien een achterstand in de ontwikkeling? Soms is iets een fase, maar het kan ook te lang duren. Zeker wanneer een kind erdoor in problemen komt en bv. een achterstand dreigt op te lopen. Als ouder twijfel je of je het wel goed doet. Je voelt je machteloos en radeloos. Hoog tijd om op een andere manier naar het probleem bij je kind te kijken. Want iets wat niet wordt opgelost, groeit alleen maar verder. 

Niemand voelt je beter aan dan je kind!

Ouder en kind hebben een unieke diepe band. Kinderen spiegelen onze mooie kanten en onze pijnpunten soms nog meer. Je kind voelt exact aan wat er in jou leeft, positief en negatief. Speelt er iets dat je liever uit de weg gaat (bewust of onbewust)? Met hun gedrag en ziek-zijn geven kinderen aan wat je mag oppakken om je verder te ontwikkelen.

Waar een kindercoach met name met het kind werkt (leert hoe met dingen om te gaan), werk ik alleen met de ouder(s). Je kind is dus niet bij de sessies aanwezig en blijft volkomen onbelast. Ik vertaal de boodschap van je kind en ga hiermee naar de oorzaak van het probleem. Een blinde vlek bij jou. Het probleem wordt juist een kans om te groeien, een mooi cadeau. Het kind registreert de verandering bij de ouder, waardoor de klacht bij je kind vermindert en vaak zelfs verdwijnt.

De PresentChild® Methode draagt al sinds 1994 bij aan het welzijn van kinderen en hun opvoeders. Ik ben geregistreerd Kindertolk® en heb een licentie om te werken volgens:
presentchild methode kindertolk gedragsvertaler Tilburg Brabant
hulp probleem kind kindercoach

De persoonlijkheid van iedereen is opgebouwd uit deelpersonen. Delen van jezelf die je kent, maar ook delen die je nog niet kent. Je kunt een deelpersoon herkennen aan een stemmetje dat je van binnen hoort, positief of negatief. Aan de hand van babushka’s maak ik beeldend wat er intern bij je speelt.

Je kind zet zich net zo intensief in voor jouw levensgeluk, als jij voor dat van hem of haar.

Waar kan een Kindertolk® bij helpen?

Het gaat om situaties waarvoor je normaal naar een dokter, therapeut, psycholoog of homeopaat zou gaan. Misschien heb je die weg ook al bewandeld. Een Kindertolk® biedt ondersteuning wanneer het volgende bij je kind(eren) speelt:

chronische verkoudheden, ontstekingen
– terugkerende oorpijn, oorontsteking
– structurele hoofdpijn
– vaak koorts, koortsstuipen
allergieën, eczeem
– problemen rondom eten
– over- of ondergewicht
krampjes, reflux
problemen stoelgang
– moeite met zindelijk worden
slaapproblemen
verlatingsangst
boos, agressief, angstig, erg druk
sociaal onhandig, gesloten, dromerig
– veel huilen, ontevreden, niet luisteren
onzeker, weinig zelfvertrouwen
– constant vermoeid, prikkelgevoelig
pesten of gepest worden
depressief
ASS, ADHD, ADD, OCD
eetstoornis, zelfmutilatie, verslaving
leerproblemen, dyslexie, dyscalculie
– er komt op school niet uit wat er in zit

En nog veel meer. Eigenlijk voor alles wat jou als ouder raakt.

Jij bent de sleutel tot de oplossing!

kind ziek probleemgedrag ontwikkelingsachterstand

Zoals een appel aan de boom laat zien hoe het met de boom is, zo laten kinderen zien hoe het met ons is.

Hoe werkt de methode?

1. Tijdens de intake vertel je uitgebreid over het probleem van je kind. Je kind is hierbij niet aanwezig. Na de intake maak ik een vertaling van je verhaal via de PresentChild® Methode.

2. In het terugkoppelingsgesprek leg ik je uit wat de persoonlijke boodschap van je kind voor jouw leven is. Je ontdekt dat jij zelf de sleutel tot verandering bent en je daarmee het stuur weer in handen hebt.  Alleen al het bewust worden van de boodschap van je kind, maakt vaak dat je kind zijn/haar gedrag niet meer hoeft te laten zien.

3. Met het derde gesprek gaan we de follow up fase in. We evalueren hoe het met jou en je kind gaat. Wat is er verbeterd, wat heeft nog aandacht nodig? Wanneer je handvatten nodig hebt, loop ik een tijd met jullie mee en begeleid je met oefeningen en/of advies tot je merkt dat je het zelf weer kunt.

Wat zijn de voordelen?

– je kind is niet bij de sessies aanwezig en blijft dus onbelast
– het is geschikt voor kinderen van alle leeftijden (baby t/m puber)
– zowel jij als je kind profiteren van de interventie
– met enkele sessies grote verandering bij 
ouder én kind
– er ontstaat een nog diepere verbinding met jezelf en je kind 
– een zichtbaar en duurzaam resultaat

En nu?

Voor we echt met elkaar gaan werken, vind ik het belangrijk dat je je een beeld kunt vormen van wat ik voor je kan betekenen en hoe het traject er uit gaat zien. Daarom plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in (telefonisch of online). Is het gevoel goed dan plannen we de eerste afspraak in.

Ik werk ambulant. Dat wil zeggen dat ik bij jou thuis kom. Spreek je liever af op neutraal terrein dan zoek ik een passende locatie. Wanneer de afstand een probleem is of het proces om snel schakelen vraagt, behoort een online sessie ook tot de mogelijkheden.

Mijn werkmomenten

ma / di / do
9.00 - 11.30 en 13.30 - 14.45
woensdag
9.00 - 11.45
vrijdag
9.00 - 17.00
ma t/m do avond
19.00 - 22.00
zaterdag
beperkte afspraken mogelijk

Gun het jezelf en je kind(eren)!

PresentChild® voor professionals

Kindertolken als tool binnen de kinderopvang, het onderwijs en de zorgverlening.

Een andere manier van kijken naar problemen, storend gedrag en lichamelijke klachten bij kinderen. Enkele voorbeelden:
– kinderopvang: huilbaby’s, krampjes, reflux, verlatingsangst, chronische verkoudheden, prikkelgevoeligheid, niet luisteren.
– onderwijs: leerproblemen, faalangst, prestatiedruk, dyslexie/dyscalculie, agressie, AD(H)D, ASS, thuiszitters.

De PresentChild® Methode is een kortstondige interventie met een zichtbaar én duurzaam resultaat. Het kind is niet aanwezig bij de sessies en blijft dus onbelast.

presentchild kinderopvang onderwijs zorgverlening

Begeleiding van een ‘zorgen’kind

Wanneer een professional constateert dat er iets speelt bij een kind kan een Kindertolk® ingezet worden om mee te kijken. Aan de hand van het verhaal van de medewerker en/of input van de ouder(s), en eventueel een observatie door mijzelf, geef ik een advies. Blijkt het inderdaad om een signaal voor de ouder(s) te gaan dan kan een Kindertolk® traject met de ouder(s) worden gestart. Dit kan parallel aan een ander reeds ingezet traject lopen. 

Voor ouders kan er een info- of themabijeenkomst worden georganiseerd. Op een informatieve en interactieve manier maken zij zo kennis met de PresentChild® Methode.

Het organiseren van een vrijblijvend inloopspreekuur voor geïnteresseerde ouders is een leuk extraatje dat vanuit uw organisatie kan worden aangeboden.

Begeleiding van
professionals

Kinderen spiegelen niet alleen hun ouders. Ze zijn ook een spiegel voor andere volwassenen om hen heen, zoals medewerkers in de kinderopvang en leraren. Raakt het probleem van het kind de medewerker dan kan een Kindertolk® traject met de professional uitkomst bieden. Het kan bijvoorbeeld gaan om bepaald gedrag dat er thuis niet is en op de kinderopvang of school wel (dit is geen voorwaarde).

Voor professionals kan er een info- of themabijeenkomst worden georganiseerd. Dit kan een eerste introductie van de PresentChild® Methode zijn of een verdieping rondom een thema.

Begeleiding ‘on the job’ is mogelijk. Ik loop dan mee met de professional met als doel het versterken van het reflectieve vermogen en het optimaliseren van de band met de kinderen.

Meer informatie

Aan de hand van praktijkvoorbeelden of vragen uit de eigen organisatie laat ik graag zien hoe nauwkeurig kinderen ons spiegelen en wat er gebeurt als wij hun onderliggende boodschap begrijpen en ernaar handelen. Wilt u als organisatie meer informatie over de mogelijkheden? 

biondbewust

biondbewust is gespecialiseerd in de begeleiding van (aanstaande) moeders. Wanneer er iets bij jou of bij je kind (gedrag/ziekte) speelt. Je krijgt échte diepgaande persoonlijke inzichten en handvatten die jou en je kind(eren) verder helpen. 

biondbewust

De Wanmolen 15
5056 MS Berkel-Enschot
Gemeente Tilburg

06 42246126
Skype: biondbewust

info@biondbewust.nl
biondbewust.nl

KVK 62196561
BTW NL001697724B94